Hur mycket tjänar en massör?

Det är många som utbildar sig till massör hos oss och ställer frågan om vad de kan tänka tjäna som massör.

Prissättning är viktigt som massör. Som massör arbetar du med att ta betalt för i snitt 60 minuter arbete. Ofta ligger en massage på 550 - 800kr/timme. För specialmassage kan timpriset vara högre.

 
 

Lön som massör

Den lön du kan ta ut om massör varierar kraftigt beroende på hur mycket du fakturerar om du arbetar i egen regi med eget företag.

Snittlönen för en massör i Sverige är under 2019 cirka 25 000kr.

För att täcka lönen så behöver du också täcka de sociala avgifterna på 31.42%. Det innebär att en lön på 25 000 (brutto) kräver att du fakturerar 32 855kr ex moms. Och att du också täcker dina fasta kostnader som t.ex. lokalhyra och material.


Källa: https://statsskuld.se/jobb/lonestatistik/massageterapeut


Räkneexempel

Som massör kan du tjäna olika mycket pengar per månad beroende på hur mycket du fakturerar.

Ett enkelt räkneexempel hade kunnat vara följande:

Bruttolön 25 000kr

+ Arbetsgivaravgifter + 31,42% på bruttolönen. (25 000 x 1,3142 = 32855kr)

Du behöver fakturera 32 855kr ex moms för en bruttolön på 25 000kr

+ Fasta kostnader 6 500kr (exempel)

= 39 355kr/mån (ex moms)


Låt oss säga att vi fakturerar 800kr ink moms per timme (650 ex moms).

39 355/650 =60

Då behöver vi fakturera för 60h arbete


En arbetsmånad är 160/h

60/160 = 0,375

Vi behöver alltså täcka 37,5% av total arbetstid med jobb för att ta ut en lön på 25 000kr


Hur många kunder behöver jag som massör?

I vårt exempel räknade vi på att för att få en bruttolön på 25 000kr så behövs cirka 60 behandlingar per månad. Per år krävs 720 behandlingar för att täcke en årslön. I snitt går patienter 4-5 går per år. Vi räknar konservativt vilket innebär att en snittkund går varje kvartal (4ggr/år). Vi dividerar sedan 720 med 4 ggr för att räkna på antalet stamkunder. 720/4 = 180. Som massör behöver du alltså ha en kundstock på cirka 180 kunder.

Tips för effektiv prissättning

En generell regel vid marknadsföring och försäljning är att det är upp till 10 ggr tuffare att attrahera en ny kund än att behålla en gammal kund. Vad betyder det för mig som massör undrar du? Jo, om vi kan lyckas på in återkommande kunder så har vi en stadig inkommande kundstock med jobb.

Det kan därför vara en poäng att arbeta med förstagångsrabatter och ta högre priser kvällar och helger, medan du under lågperioder kan ta lägre priser.

Värdet av en kund och frekvens

En snittkund är värd cirka 6-800kr per behandling. OM någon går på massage för att behandla en skada så räkna på 4-5 behandlingar för att rätta åt problemet. En sådan kund är således värd cirka 2500kr och mer. Sedan finns det återkommande stamkunder som går 1 gång i månaden.

9.8 i betyg från 343 omdömen!

Våra elever älskar vår utbildning.

 • En helt fantastiskt lärorik helg, jag rekommenderar Stockholm Massage Academy varmt!   Läs fler recensioner här
 • Stefan som håller i kursen och som grundat SMA är en oustanding läromästare. Han förklarar ingående om alla tekniker, ger direkt feedback på det man som elev utför under kursen, han är noga med att alla förstått vad massagen går ut på. Kompendiet som man får är bra utformat där man kan skriva egna anteckningar och "kom i håg". Det är bra pauser och tid för att äta lunch. Orden "Men det fattar ni! Klingar gott i salen:) Tack för en fantastisk helg med ny kunskap och nya vänner/kollegor.   Läs fler recensioner här
 • Det klart att Stockholm Massage Academy AB ska får och inte . vill tacka våran skönaste kursledare Stefan Malmsten och alla ödmjuka elever för en jätte trevlig helg.   Läs fler recensioner här
 • Har varit en helt otrolig helg med mycket massage. Får lära sig massor på kort tid. man klara de för Stefan är en kanon lärare.☺️ Om man har tänkt att gå en kurs så är de den här kursen man ska gå helt klart finns ingen annan ⭐⭐

  Läs fler recensioner här
 • En utbildning för alla! Är du minsta intresserad av massage är denna utbildning ett måste! Du får lära dig massor, mer än jag trodde var möjligt på en helg!

  Läs fler recensioner här
 • On my way back to Malmö after 2 beautiful day's with the passionated and energetic Stefan as leader of the course. I can highly recommend this intensive course to anyone who wants to learn more about massage and whom ever needs a diploma. A great way to start your own buisness easy and handy. Don't miss out!

  Läs fler recensioner här
 • Jag kan bara säga till alla som funderar på att bli massörer. Gå denna kurs, för den är så bra. Två intensivdagar som gett mig så mycket kunskap. Stefan som håller i kursen är en sån duktig lärare. Han ger bra feedback och dessutom säger hur man ska stå. Han visar tydligt med alla massagegrepp. Känner man sig osäker så frågar man bara och han hjälper glatt till. Sen är Stefan en härlig lärare som även får oss elever till ett gott skratt. Han visar hur man ska göra och inte göra( när han visar hur man inte ska göra så gör han roliga miner och bjuder på sig själv och man får sig ett gott skratt. Man har roligt tillsammans. Alla som är med i kursen kommer varandra så nära varandra. Man skrattar tillsammans. Jag ger kursen 10 stjärnor av 10 :-)

  Läs fler recensioner här

Ta steget!

Boka din plats redan idag!


 
 
BOKA PLATS