4 Klassiska Massagegrepp

Massage Academy går igenom 4 klassiska och effektiva massagegrepp som du kan börja använda dig utav redan idag.

Vi ska lära oss ett ord innan vi fortsätter som återkommer löpande: Petrissage. Petrissage kan översättas till knådningar och saxningar.

Grepp 1 - "Tusen händer på rygg"

Det första greppet som vi kommer lära dig är något som nästan alltid uppskattas av patienten. Med fördel bör du som utförare stå vid sidan om bänken. Placera sedan din ena hand framför den andra. För sedan händerna framåt och börja sedan växelvis om från svensken med den hand som kommit till axeln. Låt händerna glida på huden med lagom tryck. Upprepa rörelsen några gånger. Låt händerna forma sig efter hudytan under glidningen och fördela trycket jämnt på händernas olika delar.

Tänk på: Viktigt att använda rätt tryck och mycket olja.

Grepp 2 - "Dubbelsidig Trapeziuspetrissage"

Patienten bör ligga på mage med armarna liggandes intill kroppen. Fatta tag om trapezius mellan handlat/handlov och fingrarna enligt bilden ovan. Händerna ska sedan pressas uppåt/framåt med tryck av handlovarna på båda sidornas muskler. Därefter ska muskeln dras tillbaka med fingrarna.

Grepp 3 - "Petrissage av vadens bakre muskulatur"

Patienten ligger fortfarande på magen. Nu ska du stå vid sidan av patienten i höjd med vaden. Placera sedan ditt ena knä på bänken. Låt patientens fot vila mot ditt lår och se till att det är en bekväm och avslappnande position för patienten. Utför sedan petrissagegreppet med tummarna från knävecket ner till hälsenans muskelfäste. Ta ett ben i taget och använd ett lagom hårt grepp och fråga patienten om det känns bra för det är många som är spända i vaderna.

Grepp 4 - "Strykning av TIT-band"

Patienten ligger nu på rygg. Den av dina händer som är närmast bänken låter du vila på patientens underben, medan du, från knäet och uppåt patientens lår, stryker med handflatan över TIT-bandet. Detta görs med ett fast tryck över muskeln.

Ta steget!

Boka din plats redan idag!


 
 
BOKA PLATS